torsdag 30. juli 2009

Hvorfor skal vi IKKE ha en borgelig regjering?!

Se for deg at vi hadde en regjering som i møte med den største økonomiske krisa på 80 år bestemte seg for at jobb nummer en ikke skulle være arbeid til alle, men skattelette til de rike.

Milliarder av kroner ble drysset ut av statskassen for å kompensere overklassen for tapene i aksjemarkedet, og for å lette "byrden" av store formuer.

En slik regjering ville si tvert nei til opposisjonens forslag om å heller bruke pengene på å pusse opp skolebygg, bygge veier, styrke kommunenes økonomi og andre tiltak som vi vet kan skape arbeidsplasser i en krisetid.

Dette skrekk scenarioet skjer i Sverige, vårt naboland, akkurat nå! Der har en blå regjering rasert hele arbeidslivet, og de eneste tiltakene for å bekjempe finanskrisa har vært skattelette til de rike. Det viser hva valget til høsten handler om.

Krisen kan møtes med en rødgrønn politikk for å ruste opp velferd og infrastruktur gjennom målrettet bruk av penger på prosjekter som krever arbeidskraft. Alternativet, skrekk scenarioet, er en borgerlig regjering som har som sitt hovedmål å gi store skatteletter til de rikeste. Det er langt mindre treffsikkert i kampen for å få folk i jobb. Det vil bli: Mer urettferdighet og større forskjeller!

Kamerater, Norge fortjener bedre! Norge fortjerner ei rødgrønn regjering!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar