tirsdag 14. juli 2009

Mindre brudd på årets Sommerpatrulje i Buskerud

Årets Sommerpatrulje avdekket færre brudd enn vi har gjort på mange år. Det er så klart veldig gledelig. Det som ikke er så gledelig er at det er færre nyansettelser blant ungdom og færre sommervikarer i privat sektor. Vi har merket at arbeidsledighetskrisa er mest merkbart blant ungdommen.

Elev- og lærlingombudet Magne Seierslund kan også fortelle at det var færre lærlingkontrakter som var inngått rett ved sommeren enn det var i fjor. Vi krysser fingrene for at tallene snur til høsten sånn at alle som ønsker det får en lærlingplass. LO er for å lovfeste retten til lærlingplass. Det tror jeg må til. Er også veldig glad for at partiet jeg tilhører SV er for dette. Så slipper ungdom under yrkesrettetutdanning å måtte gjøre noe annet fordi de ikke får lærlingplass. Vi ser jo også nå at når det er en arbeidsledighetskrise så vegrer bedriftene seg for å ta inn lærlinger.

Vi har meldt videre hele 13 bedrifter til arbeidstilsynet i år, noe som er et veldig høyt tall for Buskerud. Så selv om antall bedrifter med brudd har gått ned så viser det seg at ungdom fortsatt møter på useriøse arbeidsgivere. Det er ingen tvil om at Sommerpatruljen trengs fortsatt selv om vi nå har hatt den i 24 år....

Vi er klare for ny patrulje neste år og håper at vi fortsatt avdekker brudd!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar