tirsdag 9. desember 2008

Interpellasjon: Flyktninger i Nedre Eiker Kommune

SV Nedre Eiker syns det er fryktelig trist at Nedre Eiker kommunestyre ikke vil ta imot flere flyktninger. Flerkulturelt Råd rådet kommunestyret til å ikke ta i mot flere, på tross av at rådmannen innstilte på at NEK skulle ta imot 5 flyktninger i tillegg til dagens kvote i 2008 og at kommunen bosetter 90 flyktninger for perioden 2009-2011, inklusiv familiegjenforeninger.

I rådmannens saksfremlegg kunne vi blant annet lese:
"IMDI anser Nedre Eiker kommune som en sentral bosettingskommune i årene framover, da
kommunen har gode muligheter til å oppfylle bosettingskriteriene om arbeid eller utdannelse
etter endt introduksjonsprogram. Statens mål er at 60 % av nybosatte flyktninger er over i arbeid eller utdanning etter endt introduksjonsprogram, noe Nedre Eiker har oppfylt. I 2007 var 62,5 % av flyktningene som kommunen får tilskudd for i arbeid, utdanning eller inntektsbringende tiltak gjennom NAV.
Ingen personer lever av sosialstønad som eneste inntekt, men 12 % av flyktningene mottok supplerende sosialstønad."

Det går nå rykter i kommunen om at NEK ikke tar godt nok vare på de flyktninger som kommer hit, og at det var derfor Flerkulturelt Råd ikke ønsket at NEK skulle ta imot flere flyktninger.

Derfor ønsker SV Nedre Eiker å få svar på disse spørsmål:
- Hvilke forhold må legges bedre til rette dersom kommunen ved seinere anledninger skal kunne vurdere å ta imot flere flyktninger?
- Vil ordfører legge til rette for at vi bedrer situasjonen for flyktningene i NEK hvis det viser seg at NEK ikke tar godt nok vare på flyktningene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar